Dessertpajer i urval från Sveriges bästa matbloggare. - Bläddra mellan recepten och låt dig bli inspirerad!
Pumpapaj
Denna pepparkakskryddade pumpapaj är jättegod. Den är gjord på pumpapuré och har du ingen färsk pumpa går det att köpa pumpapuré bland välsorterade livsmedelsbutiker.
pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 gram smör
½ dl vatten
1 msk socker
½ tsk bakpulver
fyllning:
en medelstor pumpa eller 5 dl pumpapuré
4 ägg
2½ dl vispgrädde
1½ dl socker
3 tsk pepparkakskrydda
garnering:
tranbär eller lingon
1. Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck ut den i en pajform med löstagbar kant. 2. Förgrädda i cirka 10 minuter i 160 grader.
3. Skär pumpan i kuber och koka den mjuk (tar ungefär 5-10 minuter) i vatten.
4. Häll av och mixa den till en jämn puré med stavmixer (alternativt köp färdig puré på burk). 5. 5. Mät upp 5 dl av purén och vispa ner ett ägg i taget.
5. Vispa ner grädden och blanda i socker och kryddor.
6. Häll blandningen i pajskalet och grädda cirka 50-60 minuter i 160 grader, tills smeten ”stannat”.
Låt svalna och dekorera med tranbär eller lingon.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar