Knäckig rabarberpaj


En smulpaj som får lite av knäckkaraktär eftersom smör, grädde och sirap kokas upp före det man rör ner havregrynen och de andra torra ingredienserna

till form på 30x30 cm
150 g smör
1 dl vispgrädde
½ dl sirap

500 g rabarber, i bitar.

2 ½ dl fiberhavregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Lägg rabarberbitarna i en pajform.
3. Smält smöret i en kastrull och rör i vispgrädde och sirap.
4. Koka upp.
5. Blanda i hop vetemjöl, fiberhavregryn, strösocker samt bakpulver.
6. Rör ner de torra ingredienserna i smörblandningen.
7. Rör i hop till en jämn smet och häll över rabarberna.
8. Grädda i 30-35 minuter tills pajen fått färg och en knäckig yta.

Servera med vaniljsås eller glass.

Recept och foto kommer från en riktig foodie. Besök matbloggen Remsans Bistro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar